یوسف آباد (تهران، میدان سلماس، ضلع شرقی میدان، پلاک 21، واحد 1 کلینیک پوست و مو رازی)

کاشت مو | معرفی روش‌های نوین کاشت مو طبیعی با تراکم بالا

کاشت مو معرفی روش‌های نوین کاشت مو طبیعی با تراکم بالا

کاشت مو تنها روش درمان دائمی طاسی با ظاهری کاملا نچرال و مشابه مو طبیعی است. برای کاشت مو پزشک فولیکول‌های سالم مو را از نواحی اهداکننده‌ای که احتمال طاسی آن‌ها حداقل است مانند پشت گوش و یا سر استخراج کرده و بعد از آماده‌سازی در نواحی کم پشت و طاس سر می‌کارد. دو روش اصلی کاشت مو FUT و FUE هستند و سایر تکنیک‌ها زیرمجموعه‌ای از تکنیک FUE به حساب می‌آیند. اگر تکنیک کاشت مو متناسب با شرایط و نیاز فرد انتخاب شوند می‌توانند نتایج زیبا و طبیعی ایجاد کنند. کاشت مو معمولاً تحت بی‌حسی موضعی انجام می‌شود و زمان بهبودی بسته به تکنیک مورد استفاده می‌تواند تغییر کند. به یاد داشته باشید که اگرچه یک کاشت مو موفق می‌تواند ظاهر و اعتماد به نفس فرد را تا حد زیادی افزایش دهد، اما داشتن انتظارات واقع بینانه و مراجعه به یک پزشک حاذق برای رسیدن به بهترین نتیجه ممکن ضروری است.

کاشت مو چیست؟

کاشت مو چیست؟

در روش کاشت مو، پزشک یکایک واحدهای فولیکولی مو یا گرافت‌ها را از مناطق دهنده مو در سر یا بدن فرد استخراج می‌کند و پس از آماده‌سازی لازم، آن‌ها را در نواحی کمیاب موی طاس و کم پشت مو کاشت می‌کند. این روش یک فرایند پزشکی است که جهت درمان مشکلات ظاهری ناشی از ریزش مو، در مطب یک دکتر یا کلینیک پزشکی انجام می‌شود. کاشت مو از دهه ۱۹۵۰ میلادی در سراسر جهان انجام می‌شود، اما به منظور کاهش عوارض و بهبود فرآیند نقاهت، تکنیک‌های استخراج و کاشت مو در سال‌های اخیر به طرز چشمگیری تغییر کرده است.

نزدیک به 70 درصد از مردان ریزش مو را تجربه می‌کنند، همچنین تخمین زده می‌شود حدودا 23 درصد زنان نیز دچار ریزش مو باشند (منبع). اما اصولاً دلایل ریزش مو در بین مردان و زنان متفاوت است:

  • در مردان: عامل وراثت نقش عمده‌ای در ریزش مو دارد. طاسی با الگوی مردانه، که آلوپسی آندروژنیک نیز نامیده می‌شود، باعث عقب رفتن خط مو و یا نازک شدن موهای بالای سر می‌شود. خوشبختانه، این نوع از ریزش مو را می‌توان اصلاح کرد.
  • در زنان: تغییرات هورمونی در دوران یائسگی می‌تواند باعث نازک شدن و ریزش موها شود. دیگر علل ریزش مو در زنان عبارت‌اند از: عفونت‌های شدید، تب بالا، مصرف برخی داروها، رژیم غذایی، بیماری تیروئید، زایمان و درمان‌های مرتبط با سرطان.

دلایل مشترک ریزش مو در مردان و زنان عبارت‌اند از:

  • رژیم غذایی
  • فشار عصبی
  • بیماری
  • عدم تعادل هورمونی
  • داروها

مزایای کاشت مو

مزایای کاشت مو

زیبایی تاثیر زیادی بر کیفیت زندگی افراد می‌گذارد، کاشت مو علاوه‌بر اهداف زیبایی که محقق می‌کند با داشتن مزایا زیر به یکی از پرطرف‌دارترین فرایندها در پزشکی زیبایی تبدیل شده‌است:

  • نتایج ماندگار و دائمی: برخلاف سایر روش‌های آرایشگاهی و استفاده از داروهای موضعی، نتایج کاشت مو برای همیشه ماندگار است.
  • نتایج طبیعی: در میان تمام روش‌های زیبایی، کاشت مو طبیعی‌ترین روش محسوب می‌گردد. نتایج این روش به‌قدری طبیعی است که اکثر افراد قادر به تشخیص کاشت موی شما نخواهند شد.
  • هماهنگی با سایر موها: رنگ موهای رشد کرده شبیه رنگ موهای اصلی شما خواهد بود. به‌طور معمول رشد موها پس از ۲ الی ۳ ماه شروع می‌شود و در مدت ۸ تا ۱۰ ماه، فرایند رشد کامل می‌گردد.
  • ایمن و بی خطر: کاشت مو روشی کاملاً ایمن و بی خطر است، بدون آنکه از مواد شیمیایی و یا داروهای خاص استفاده شود. بنابراین احتمال آسیب‌دیدگی و بروز عوارض در این روش بسیار کم است.
  • مراقبت‌های بعدی کم: یکی دیگر از مزایای کاشت مو این است که شما به‌راحتی می‌توانید از آن‌ها مراقبت کنید. موهای کاشته شده درست مانند موهای اصلی شما به‌صورت طبیعی رشد خواهند نمود، و برای حفظ آن‌ها نیاز به استفاده از شامپو یا مواد شیمیایی خاصی نخواهید داشت.
  • قابلیت تغییر رنگ و مدل: افراد می‌توانند مطابق میل خود استایل موهای خود را تغییر دهند. می‌توان موها را رنگ کرد، از ژل یا روغن استفاده نمود، شستشو داد و مدل دلخواه را بر روی آن‌ها اجرا نمود.
  • افزایش اعتماد بنفس: بزرگ‌ترین مزیت کاشت مو این است که اعتماد به ‌نفس افراد بیشتر خواهد شد.

چه کسانی می‌توانند کاشت مو انجام دهند؟

چه کسانی می‌توانند کاشت مو انجام دهند؟

متأسفانه کاشت مو روشی نیست که برای همه افرادی که با مشکل طاسی و ریزش مو درگیر هستند مناسب باشد. کاندیداهای کاشت مو باید شرایط زیر را داشته باشند:

  • سلامت کامل: چون کاشت مو یک درمان انتخابی و نیازمند به برش است، فرد باید از سلامت نسبی برای انجام این درمان و راحت‌تر سپری کردن دوره نقاهت برخوردار باشد.
  • انتظارات واقع بینانه در مورد نتایج کاشت مو: برخی افراد انتظارات غیر معقولی از کاشت مو دارند. مثلا فردی‌که موهای طبیعی نازکی دارد نمی‌تواند انتظار داشته باشد که بعد از کاشت موها خیلی پُر دیده شوند. بنابراین کاشت مو فرایندی نیست که بتواند آن‌ها را به اهداف خود برساند.
  • داشتن بانک مو مناسب: متأسفانه همه افراد بانک مو (موهای اهداکننده) مناسبی برای استخراج فولیکول‌های لازم برای کاشت مو ندارند و نمی‌توانند از این درمان برای بهبود زیبایی موهای خود استفاده کنند.
  • انعطاف‌پذیری پوست سر: اگر پوست سر انعطاف‌پذیری بالایی نداشته باشد، بهبودی برش‌های ایجاد شده هنگام استخراج و کاشت فولیکول‌های مو خصوصا در تکنیک نواری مشکل خواهد شد. به همین دلیل ممکن است بعد از استخراج و کاشت فولیکول‌ها اسکارهای کلوئیدی ایجاد شود. بنابراین این افراد نیز نباید کاشت مو انجام دهند.
  • تثبیت الگوس طاسی (گذشتن حداقل 5 سال از ریزش موها): حداقل باید 5 سال از سن آغاز ریزش مو با الگوی مردانه گذشته باشد تا پزشک بتواند شرایط بانک مو و الگوی طاسی را به خوبی ارزیابی کند.
  • تعادل هورمونی: عدم تعادل هورمونی خود یکی از دلایل ریزش مو است و تا زمانی که الگوی ریزش تثبیت نشده باشد نباید کاشت مو انجام شود. زیرا تغییر هورمون‌ها ممکن است نتایج کاشت مو را تغییر دهد.
  • سن مناسب: سن مناسب کاشت مو 25 تا 75 سالگی است. انجام این جراحی در اوایل دهه 20 توصیه نمی‌شود، زیرا با افزایش سن احتمال ریزش مو بیشتر می‌شود. همچنین نتایج کاشت مو در سنین پایین ممکن است غیرطبیعی به نظر برسند و نیاز باشد در آینده مجددا این درمان تکرار شود.

چه کسانی نمی‌توانند کاشت مو انجام دهند

در نظر داشته باشید هر کسی که به دلایل ژنتیکی، سوختگی، آسیب پوست سر و… دچار ریزش مو یا طاسی شده است و سلامت عمومی مطلوبی دارد می‌تواند با کاشت مو این مشکل را برطرف کند. اما کاشت مو گزینه خوبی برای افراد زیر نیست:

  • افرادی که الگوی گسترده ریزش مو در سرتاسر پوست سر دارند.
  • افرادی که به اندازه کافی موی اهداکننده ندارند تا بتوانند فولیکول‌های لازم را برای کاشت استخراج کنند.
  • افرادی که پس از جراحت یا جراحی دچار اسکارهای کلوئیدی (اسکارهای ضخیم و فیبری) می‌شوند.
  • افرادی که ریزش موی آن‌ها به دلیل استفاده از داروهایی مانند شیمی درمانی است.

آمادگی‌های لازم برای کاشت مو

اگرچه کاشت مو جزو فرایندهای درمانی سرپایی محسوب می‌شود، با این حال بهتر است قبل از انجام کاشت مو، آمادگی‌های زیر را رعایت کنید تا با حداقل عوارض به بهترین نتایج ممکن از این درمان برسید:

  • مشاوره با پزشک حاذق: اولین گام برای کاشت مو، مشاوره با یک پزشک متبحر است. بعد از آنکه نگرانی و دغدغه‌های شما کاملاً با پزشک به بحث گذاشته شد، پزشک شما را معاینه و ارزیابی خواهد کرد تا مشخص شود کاشت مو برای شما گزینه مناسبی است یا نه. طی جلسه مشاوره اولیه در کلینیک رازی، فرایند کاشت بر اساس نوع ریزش موهای شما، اندازه ناحیه‌ای که موها در آن نازک و کم‌پشت شده‌اند، کیفیت و کمیت موهای در دسترس، ارزیابی خواهند شد. سپس متخصصین کلینیک بهترین روش کاشت مو را به شما پیشنهاد خواهند کرد. شکی نیست که در مقایسه با سایر روش‌های پیشگیری و درمان ریزش مو، روش کاشت مو نتیجه مطمئن و ماندگارتری را برای بیماران به ارمغان می‌آورد. برای گرفتن نوبت مشاوره از کلینیک رازی می‌توانید از طریق شماره تماس شبانه‌روزی 02145379 نوبت بگیرید.
  • عدم استعمال دخانیات و الکل: افراد سیگاری و الکلی بیشتر در معرض عوارض ناشی از کاشت مو هستند. اگر قصد انجام کاشت مو را دارید، باید سعی کنید حداقل از دو هفته قبل دخانیات و الکل مصرف نکنید. زیرا دخانیات و الکل با ایجاد اختلال در سیستم گردش خون، خون‌رسانی و تغذیه فولیکول‌های کاشته شده را ضعیف کرده و موجب از دست رفتن آن‌ها می‌شوند.
  • استحمام: قبل از روز کاشت مو حتما حمام بروید. زیرا ممکن است تا چند روز به دلیل برش‌ها نتوانید استحمام کنید.
  • قطع برخی داروها: برخی افراد به دلایل بیماری و شرایط پزشکی که دارند از داروهای آسپرین، ایبوپروفن، ویتامین E و… استفاده می‌کنند. به دلیل اینکه این داروها رقیق کننده خون هستند، باید حداقل از 10 روز قبل کاشت مو مصرف نشوند تا از بروز خونریزی شدید جلوگیری شود.
  • ماساژ سر: ماساژ دادن پوست سر به مدت 10 تا 20 دقیقه در روز، از دو هفته قبل کاشت مو می‌تواند احتمال موفقیت این درمان را بیشتر کند. به دلیل اینکه ماساژ باعث تحریک فولیکول‌ها و افزایش خاصیت ارتجاعی پوست سر می‌شود.
  • دوری از آفتاب: به یاد داشته باشید که نباید پوست شما قبل از کاشت در معرض عناصر تحریک کننده قرار گیرد. احتمال موفقیت فرایند کاشت مو روی پوست سالم و آسیب ندیده بسیار بیشتر از یک پوست آفتاب سوخته است. به همین دلیل توصیه می‌شود طی ده روز قبل کاشت مو هنگام بیرون رفتن از منزل آقایان از کلاه و خانم‌ها از روسری استفاده کنند.

آیا لازم است قبل از کاشت مو موهای سر خود را اصلاح کنم؟

باتوجه به تکنیک استخراج فولیکول اهدا کننده ممکن است نیاز باشد که موهای سر کوتاه یا کاملا شیو شوند. اکثر کلینیک‌ها خودشان قبل از عمل قد موها را تا رسیدن به 2 الی 3 میلی‌متر کوتاه می‌کنند. علت انجام این کار عبارت‌است از:

  • کاهش آسیب رساندن به موها در حین استخراج
  • کاهش آسیب رساندن به موهای کاشته شده
  • حداکثر کنترل بر فرایند کاشت مو
  • افزایش ایمنی و موفقیت درمان
  • پیشگیری از برخی عوارض (مثلا فولیکولیت از عوارضی است که به دلیل آسیب دیدن فولیکول‌های ناحیه کاشت ایجاد می‌شود. با کوتاهی احتمال بروز آسیب به فولیکول‌ها کاهش یافته و ریسک بروز این مشکل پایین می‌آید)

روش‌های کاشت مو

برای برداشت و کاشت تعداد زیادی از فولیکول‌های مو، پزشکان متخصص می‌توانند از روش‌های مختلفی استفاده کنند. در حال حاضر دو تکنیک اصلی برای کاشت موی طبیعی موجود است؛ برداشت واحد فولیکولی یا FUE که در ایران با نام FIT نیز شناخته می‌شود و کاشت واحد فولیکولی یا .FUT تفاوت اصلی آن‌ها به روش برداشتن فولیکول‌های مو از ناحیه اهداکننده برمی‌گردد. ابتدا، پزشک پوست سر را ضدعفونی کرده و دارویی برای بی‌حس کردن به پوست سر تزریق یا پماد بی‌حسی موضعی اعمال می‌کند. در ادامه واحدهای فولیکولی مو یا گرافت‌ها با توجه به تکنیک انتخابی از نواحی اهداکننده برداشته و پس از آماده‌سازی در ناحیه طاس سر کاشت می‌شوند. در نظر داشته باشید که تفاوت تکنیک‌های مختلف در شیوه استخراج گرافت‌ها است، نحوه کاشت واحدهای فولیکولی در همه تکنیک‌ها یکسان اجرا می‌شود.

روش کاشت نواری یا FUT

روش کاشت نواری یاFUT

در روش FUT که در ایران با نام FIT نیز معرفی می‌شود، یک نوار کوچک از بافت پشت سر به‌عنوان فولیکول‌های اهدایی برداشته می‌شود تا به‌صورت جداگانه در ناحیه موردنظر کاشت شوند. در اغلب موارد و به‌خصوص در مواردی که ریزش مو گسترده است، FUT روش بهتری است. چرا که اجازه می‌دهد پزشک به طور کامل از پوست سر برای ارائه نتیجه موردنظر بیمار استفاده نماید. معمولاً روش FUT اجازه می‌دهد تا بیشترین تعداد کاشت مو در یک جلسه درمانی قابل‌انجام باشد. پزشک باید هر فولیکول مو را به‌صورت جداگانه استخراج نماید. تکنیک FUT نسبت به تکنیک‌های فولیکولی تهاجمی‌تر بوده و برخلاف آن‌ها نیاز به برش و بخیه دارد.

نکته: ممکن است برای رسیدن به نتایجی که می‌خواهید به بیشتر از یک جلسه برای کاشت مو نیاز داشته باشید. جلسات کاشت مو با فاصله چند ماه از هم انجام می‌شوند تا بهبودی سریع‌تر و میزان موفقیت بیشتر شود.

 

  • نتایج طبیعی
  • مقرون‌به‌صرفه بودن نسبت به سایر روش‌های کاشت مو
  • پوشش مناطق بزرگ طاسی در یک جلسه
  • زمان استخراج و کاشت مو کوتاه‌تر
  • کیفیت فولیکول استخراج شده خیلی بالا
  • زمان قرارگیری فولیکول در بیرون سر خیلی کم و درنتیجه حفظ سلامت فولیکول‌ها

  • جای زخم قابل مشاهده
  • نقاهت و زمان بهبودی طولانی‌تر
  • افزایش احتمال بروز التهاب فولیکول‌های مو (فولیکولیت)
  • افزایش احتمال ریزش مو شوکه کننده
  • مناسب نبودن در افراد دارای بانک مو ضعیف
  • مناسب نبودن برای ورزشکاران، افرادی‌که پوست ضخیم دارند و افراد مستعد به اسکار کلوئیدی (جای بخیه گوشتی)
  • عدم توانایی استخراج سایر موهای بدن (صورت و بدن)

روش برداشت واحد فولیکولی یا FUE

روش برداشت واحد فولیکولی یا FUE

در کاشت مو به روش FUE که در ایران با نام FIT نیز شناخته می‌شود، هر واحد فولیکولی به‌صورت جداگانه و به کمک پانچ از سر برداشت می‌شود، بدون آنکه نیاز باشد بخشی از پوست سر به شکل نواری از آن جدا گردد. در واقع پزشک با کمک پانچ سوراخ ظریفی اطراف گرافت مو ایجاد کرده و به کمک آن فولیکول‌های اهداکننده را استخراج می‌کند. به دلیل ظریف و کوچک بودن سوراخ پانج نیازی به بخیه نیست و درنتیجه نقاهت این روش کوتاه‌تر از تکنیک FUT است. پانچ‌های مختلفی در انواع دستی، قدرتی و رباتیک برای استخراج گرافت‌ها موجود هستند؛ ازاین‌رو کاشت مو با این تکنیک با توجه به نوع دستگاه پانچ به نام‌های super FUE، BHT ، SUT، HRP ، DHI ، PBS ، Micro FIT، SFIT و… نیز معرفی می‌شود. فولیکول‌های مو با الگوی تصادفی از ناحیه اهداکننده برداشته می‌شوند. در نتیجه کاهش مو در قسمت اهداکننده کمتر جلب نظر خواهد کرد. به ‌نحوی‌که بسیاری افراد معتقدند این برداشت، چندان قابل‌ تشخیص نخواهد بود. این موضوع، تفاوت اصلی میان روش FUE و FUT تلقی می‌شود. در نظر داشته باشید که ماهیت زمان‌بر بودن روش FUE باعث می‌شود از تکنیک FUT گران‌تر شود، اما در مقابل چون نقاهت راحت‌تری دارد محبوب‌ترین روش کاشت مو در جهان است.

کاشت به روش FUE مدام در حال تغییر و پیشرفت است. به‌نحوی‌که در گذشته فقط برای نواحی کوچک قابل‌ استفاده بود، اما اکنون با پیشرفت تکنولوژی، می‌توان به‌صورت گسترده‌تر از این روش درمانی استفاده نمود. افرادی که ترجیح می‌دهند از روش FUE برای کاشت مو استفاده کنند، برای دستیابی به نتیجه مطلوب خود می‌توانند فرایند درمان را در دو جلسه تقسیم کنند تا این درمان را راحت‌تر سپری کنند.

  • زمان بهبودی سریع‌تر
  • درد کمتر بعد از کاشت مو
  • کم‌ترین میزان خونریزی
  • عدم ایجاد اسکار قابل ملاحظه
  • مناسب برای افراد مستعد به اسکار کلوئیدی
  • امکان استفاده از موهای سایر قسمت‌های بدن
  • قابلیت انجام برای افراد با بانک مو ضعیف

  • زمان انجام استخراج و کاشت فولیکول طولانی‌تر
  • هزینه بالاتر نسبت به روش FUT
  • احتمال آسیب دیدن گرافت‌ها
  • طولانی‌تر بیرون ماندن گرافت از بدن و درنتیجه احتمال از دست رفتن گرافت
  • محدودیت در تعداد گرافت استخراج شده در یک جلسه
  • عدم قابلیت انجام پس از کاشت به روش FUT
  • نیازمند به تراشیدن ناحیه اهداکننده
  • نیازمند به ناحیه اهداکننده وسیع (نمی‌توان از گرافت‌های خیلی نزدیک به‌هم استفاده کرد)
  • پروسه انجام پیچیده‌تر

کاشت مو DHI (Direct Hair Implantation)

کاشت مو DHI (Direct Hair Implantation)

در این روش بعد از این‌که فولیکول‌ها مشابه روش FUE استخراج شدند، به جای اینکه ابتدا فولیکول‌ها به صورت دانه به دانه تفکیک شوند، به صورت مستقیم در منطقه مورد نظر کاشته می‌شوند. یعنی فرایند استخراج و کاشت فولیکول همزمان انجام می‌شود. استخراج گرافت‌های اهداکننده در این روش به کمک دستگاه میکروپانچ انجام می‌شود به همین دلیل اسکار ایجاد شده از روش FUE نیز ظریف‌تر است. نتایج نهایی این روش از نظر ظاهری طبیعی‌تر به نظر می‌رسد و نیاز به زمان نقاهت کمتری دارد به همین دلیل بسیار محبوب است.

  • خونریزی و زخم کمتر در ناحیه گیرنده
  • عدم نیاز به برش و بخیه
  • کاهش زمان بیرون ماندن گرافت (حفظ سلامت)
  • سرعت بالا فرایند
  • بازیابی سریع، به ویژه در ترکیب با برداشت FUE
  • نقاهت ساده‌تر

  • کاشت پیوند تصادفی و عدم قابلیت انتخاب بهترین گرافت‌ها
  • هزینه بالاتر
  • نیازمند به مهارت و تجربه بیشتر

کاشت مو به روش میکروفیت micro FIT

کاشت مو به روش میکروفیت micro FIT

در این روش پزشک با استفاده از یک میکروسکوپ و یک دستگاه کاشت مینیاتوری، فولیکول مو را به طور کامل از ناحیه اهداکننده جدا کرده و سپس آن را در ناحیه گیرنده می‌کارد. در واقع علت نامگذاری این روش به micro FIT بدین دلیل است که این روش تکنیکی مشابه FIT برای استخراج گرافت‌ها دارد، از طرفی چون دستگاه پانج آن مینیاتوری و ظریف است از واژه micro در کنار آن استفاده می‌شود. در کاشت مو به روش micro FIT با کمک یک مته مینیاتوری سوراخ‌های ریزی به قطر 6 تا 9 میلی‌متر روی پوست سر ایجاد می‌شود. سپس فولیکول‌های استخراج شده در ناحیه موردنظر کاشته می‌شود. این روش نیازی به استفاده از تیغ یا پانچ بزرگ برای استخراج فولیکول‌های مو ندارد. به همین دلیل نقاهت و زمان بهبودی فرد بسیار کوتاه‌تر می‌شود. شایان ذکر است که تراکم کاشت مو با این روش بسیار بالا خواهد بود و بنابراین یکی از بهترین تکنیک‌ها برای کاشت مو خانم‌ها به‌حساب می‌آید.

  • بدون نیاز به بخیه و ایجاد خونریزی
  • حداقل عوارض جانبی ممکن
  • زمان نقاهت کوتاه
  • کیفیت بهتر گرافت‌ها نسبت به سایر روش‌ها
  • قابلیت انجام برای طیف گسترده‌ای از افراد (مثلا FUT برای همه قابل انجام نیست)
  • توانایی استخراج و کاشت بیش از 50.000 گرافت در یک جلسه (چهار برابر سایر روش‌ها)
  • قابلیت استفاده از موهای بدن

  • محدودیت در تعداد برداشت فولیکول طی یک جلسه
  • احتیاج به بانک مو اهداکننده قوی
  • سرعت پائین و نیاز به جلسه دوم
  • هزینه بالا

کاشت مو به روش SUT

کاشت مو به روش SUT

SUT یکی از جدیدترین روش‌های کاشت مو است. به همین دلیل از جدیدترین تکنیک‌ها و فناوری‌ها برای انجام آن استفاده می‌شود که روند بهبودی بیماران را بسیار کوتاه می‌کنند. همه این‌ها باعث می‌شود احتمال بروز عوارض جانبی به حداقل برسد. در روش SUT بدون نیاز به برش و بخیه می‌توان حدوداً سه برابر تکنیک‌های قدیمی استخراج و کاشت گرافت مو انجام داد. در نظر داشته باشید که هنگام استخراج گرافت‌ها به روش SUT، کم‌ترین میزان آسیب به بافت پوست ناحیه اهداکننده وارد خواهد شد.

  • داشتن تمامی مزیت‌های روش FIT
  • عدم نیاز به برش و بخیه
  • نقاهت بسیار کوتاه
  • نتایج بسیار طبیعی
  • سرعت بالا فرایند
  • کم‌ترین احتمال آسیب به گرافت‌ها (چون سریع است گرافت‌ها مدت زمان کمی بیرون از پوست قرار داشته و آسیب کم‌تری می‌بینند)
  • نیاز به حداقل تعداد جلسات
  • پرتراکم‌ترین روش کاشت

  • نیازمند به تجهیزات جدید
  • هزینه بالا دستگاه‌ها
  • نیاز به مهارت بالا پزشک

کاشت مو به روش BHT (Body Hair Transplant)

کاشت مو به روش BHT (Body Hair Transplant)

در این روش که به نوعی یکی از قدیمی‌ترین تکنیک‌های کاشت مو است پزشک می‌تواند از موهای سایر قسمت‌های بدن مانند سینه، کمر و ریش برای استخراج گرافت‌های اهداکننده استفاده کند. کاشت مو به روش BHT کاملا مشابه با FUE است اما چون ماهیت و ظاهر موهای بدن با سر متفاوت است نمی‌توان تنها از موهای بدن برای استخراج گرافت‌های اهدا کننده استفاده کرد. این روش به دلیل عوارض جانبی و ظاهر نهایی غیرطبیعی که دارد تقریبا منسوخ است. البته می‌توان از این تکنیک در کنار سایر روش‌های کاشت مو برای بالاتر بردن تراکم موها استفاده کرد.

  • قابلیت ترکیب با سایر روش‌ها
  • تراکم بالا موهای کاشته شده
  • مناسب برای افرادی با بانک مو ضعیف

  • گرافت‌ها حاوی یک و به ندرت دو فولیکول مو
  • عوارض جانبی بیشتر (موهای بدن با زاویه حادتری نسبت به موهای سر از پوست خارج می‌شوند به همین دلیل به سطح برش بسیار بزرگتری برای استخراج نیاز دارند)
  • سرعت استخراج پائین‌تر
  • پوشش کمتر

کاشت مو به روش ترکیبی

برای کاشت مو به روش ترکیبی پزشک با استفاده از هر دو تکنیک FUT و FUE فرایند کاشت مو را انجام می‌دهد. یعنی ابتدا با تکنیک FUT بافت نواری از پوست سر در ناحیه اهدا کننده برداشته می‌شود و همچنین با تکنیک FUE گرافت‌هایی از موهای ریش، سینه، کمر یا شرمگاهی استخراج می‌شود. سپس نوار و گرافت‌های استخراج شده تفکیک شده و به فولیکول‌های مناسب برای کاشت تقسیم‌بندی می‌شوند. در انتها پس از آماده‌سازی‌های لازم، فولیکول‌ها در ناحیه طاس کاشته می‌شوند.

  • افزایش تعداد فولیکول‌های کاشت
  • بیشتر شدن تراکم نسبت به روش‌های FUT و FUE به تنهایی
  • کاهش استخراج فولیکول از نواحی اهداکننده سر

  • مشابه با تکنیک FUT (زیرا بیشتر گرافت‌ها با تکنیک FUT استخراج می‌شوند)
  • افزایش مدت نقاهت
  • طولانی‌تر شدن پروسه کاشت مو

بهترین روش کاشت مو

هیچ پزشکی نمی‌تواند یک روش خاص را به‌عنوان بهترین روش کاشت مو معرفی کند. هر روش باید باتوجه به شرایط متقاضی کاشت بررسی شود. مثلا ممکن است روش FUT برای فردی که دچار طاسی در ناحیه گسترده‌ای از سر است مناسب‌تر از سایر روش‌ها باشد. بنابراین انتخاب بهترین روش را به پزشک معتمد خود بسپارید. البته این بدین معنا نیست که نمی‌توانید هیچ نظری برای انتخاب روش کاشت مو داشته باشید. ممکن است مطالعه کرده باشید که استفاده از یک روش خاص برای مورد ما بهتر است، بنابراین تمامی این موارد را بدون هیچ رودربایستی در جلسه مشاوره با پزشک مطرح کنید تا در انتها بهترین روش کاشت مو برای مورد به‌خصوص شما اتخاذ شود.

مراقبت‌های بعد از کاشت مو

رعایت مراقبت‌های بعد از کاشت مو تاثیر زیادی بر موفقیت این درمان دارد. در ادامه کارهایی که می‌توانند سپری کردن نقاهت را آسان‌تر، زمان بهبودی را کوتاه‌تر و موفقیت درمان را بیشتر کنند را معرفی خواهیم کرد:

  • استحمام: در روز اول باید از دوش گرفتن یا ورزش خودداری شود.
  • درد و ناراحتی: برای چند روز اول بعد از کاشت مو، مقداری ناراحتی خفیف را تجربه خواهید نمود که می‌‌توان از داروهای مسکن برای رفع درد و ناراحتی استفاده کرد.
  • کمپرس سرد: برای به حداقل رساندن درد بعد از کاشت مو، می‌توان از کیسه یخ استفاده کرد. اما ناحیه‌ای که کاشت در آن صورت پذیرفته است نباید کمپرس سرد شود، کیسه یخ تنها می‌تواند روی ناحیه اهدا کننده قرار گیرد.
  • کبودی و زخم: همچنین برای چند روز پس از پیوند، ممکن است کبودی یا دلمه بستن جای زخم‌ها را تجربه نمایید.
  • مصرف مکمل‌ها و دارو: همچنین در سه روز اول از مصرف ویتامین‌ها، یا آسپرین باید اجتناب ورزید. چرا که می‌تواند موجب خونریزی شود. داروی ضد درد، آنتی‌بیوتیک برای کاهش خطر عفونت و داروهای ضد التهابی برای کاهش تورم باید طبق دستور دکتر مصرف شوند. بسیاری از پزشکان ماینوکسیدیل یا داروی رشد مو فیناستراید را برای بهبود رشد مجدد مو بعد از بهبودی زخم‌های کاشت مو تجویز می‌کنند.
  • هنگام استراحت: در هفته اول باید سر خود را از سطح بدن بالاتر نگه‌ دارید.
  • بازگشت به کار: بیشتر افراد می‌توانند ظرف ۱ الی ۳ روز بعد از کاشت مو به روش FUE به کار خود بازگردند. اما بیمارانی که برای کاشت مو از روش FUT استفاده نموده‌اند، باید ۵ الی ۷ روز در منزل استراحت کنند.
  • کشیدن بخیه‌ها: در صورت استفاده از بخیه، ۷ الی ۱۲ روز بعد از پیوند، بخیه‌ها کشیده خواهند شد.
  • فعالیت بدنی: از ورزش یا هر فعالیت شدیدی که می‌تواند فشار خون را افزایش دهد خودداری کنید، زیرا ممکن است منجر به خونریزی زخم‌ها شوند. پزشک ممکن است به شما توصیه کند تا حدود 10 روز رابطه جنسی نداشته باشید.
  • ترمیم بافت‌ها: فرایند ترمیم بافت‌ها بلافاصله بعد از جراحی آغاز خواهد شد و در عرض ۱ الی ۲ هفته ترمیم بافت‌ها تکمیل خواهد شد.

ماندگاری نتایج کاشت مو چقدر است؟

ممکن است 12 الی 18 ماه طول بکشد تا نتایج کامل کاشت مو را ببینید. موهای کاشته شده معمولا در طول زمان بهبودی می‌ریزند، این طبیعی است و نگران نباشید. اما موفقیت کاشت مو در این است که موها دوباره رشد کنند. ممکن است برای دستیابی به نتیجه‌ای طبیعی به دو جلسه کاشت مو نیاز داشته باشید. ولی نهایتا ماندگاری کاشت مو موفق، مادام‌العمر است.

عوارض کاشت مو

شاید بیشترین خطر کاشت موی سر عدم رضایت بیمار از نتیجه عمل باشد. شما باید در نظر داشته باشید که تغییرات ایجاد شده، دائمی است و برای اصلاح نتیجه درمان، نیازمند کاشت مو مجدد خواهید بود. دیگر خطرات مرتبط با کاشت مو عبارتند از:

  • ایجاد شوک و ریزش در موهای موجود و موهای کاشته شده
  • رشد ضعیف فولیکول‌های کاشته شده به علت تنش ناشی از جابجایی موها
  • التهاب فولیکول‌های کاشته شده (فولیکولیت)
  • تورم در ناحیه سر، پیشانی و اطراف چشم
  • خونریزی
  • ایجاد زخم
  • کبودی دور چشم
  • طولانی شدن روند بهبودی بافت‌ها
  • بی‌حسی یا ایجاد کشش در پوست سر
  • ادامه ریزش مو در مجاورت موهای کاشته شده
  • الگوهای غیرطبیعی ریزش مو

 

پس از جراحی کاشت مو چندین ویزیت با پزشک خود خواهید داشت. پزشک در این جلسات بررسی می‌کند که پوست سر به خوبی بهبود یافته است یا خیر. در صورت بروز هر یک از مشکلات زیر فوراً با پزشک تماس بگیرید:

  • تب بالا و طولانی
  • خونریزی بیش از حد
  • قرمزی یا درد شدید پوست سر
  • علائم عفونت، مانند ترشح چرک سبز یا زرد از بریدگی‌ها

مقایسه کاشت مو در مردان و زنان

مقایسه کاشت مو در مردان و زنان

تستوسترون هورمونی است که در زنان نیز به مقدار مشخص وجود دارد. این هورمون در تماس با آنزیم خاصی به دی هیدروتستوسترون یا DHT تبدیل می‌شود. DHT عامل اصلی ریزش مو در مردان و زنان است. موهای پشت سر آقایان معمولا تحت تاثیر DHT قرار نمی‌گیرند، به همین دلیل برای کاشت مو مردان از این ناحیه به عنوان سایت اهداکننده فولیکول کاشت مو استفاده می‌شود. تکنیک‌های کاشت نیز باتوجه به شرایط کلی و اهداف مراجع به یکی از روش‌های ذکر شده انتخاب می‌شوند.

مقایسه کاشت مو در مردان و زنان

نحوه فرایند کاشت مو زنان نیز مشابه با مردان شامل استخراج و کاشت فولیکول است. مردان می‌توانند با اکثر روش‌ها کاشت مو کنند، اما خانم‌ها بهتر است با روش FUE کاشت مو انجام دهند تا قسمتی از سر به صورت نواری خالی نشود. البته ممکن است پزشک باتوجه به شرایط کلی زیباجو انتخاب کند که برای خانم مورد نظر به روش نواری کاشت مو انجام دهد. بنابراین برای انتخاب بهتر، انتخاب روش کاشت مو را بر عهده پزشک معتمد خود بگذارید.

در نظر داشته باشید که برخلاف مردان، خط موی جلوی سر زنان دچار DHT نمی‌شود و الگوی ریزش آن‌ها پراکنده‌تر است. از طرفی دیگر اکثر مردان ممکن است کاندیدای عالی برای کاشت مو باشند، اما این لزوما برای زنان صدق نمی‌کند. کاشت مو در خانم‌ها با هدف قاب کردن صورت نیست، بلکه هدف بازگرداندن حجم در وسط سر انجام می‌شود. همانطور که قبلا ذکر شد، نواحی اهداکننده برای مردان در پشت سر قرار دارند که به آن سایت پایدار می‌گویند. به این معنی که این ناحیه تحت تأثیر DHT قرار نمی‌گیرد. در طاسی الگوی زنانه، این نواحی متأسفانه معمولاً ناپایدار هستند و فرد ممکن است فاقد سایت اهداکننده مناسب باشد؛ به همین دلیل کاشت مو برای تمامی خانم‌ها امکان‌پذیر نیست.

هزینه کاشت مو

هنگامی سخن از هزینه‌های کاشت مو به میان می‌آید، عواملی همچون، کلینیک انتخابی شما، شهرت و مهارت پزشک، روش برداشت مو و میزان ناحیه تحت درمان (تعداد گرافت‌های مورد نیاز) نقش تعیین‌کننده‌ای خواهند داشت. مثلا کاشت مو به روش FUE (استخراج واحد فولیکولی) یکی از گران‌ترین روش‌ها است، زیرا به زمان و دقت بیشتری نیاز دارد. از سوی دیگر، FUT (پیوند واحد فولیکولی) چون سریع‌تر است نسبت به FUE هزینه کمتری دارد.

برای کسب اطلاعات دقیق از هزینه کاشت مو در کلینیک رازی با شماره‌های ۰۲۱۸۸۳۳۴۰۲۹ | ۰۹۲۲۷۵۲۶۸۱۷ | ۰۲۱۸۸۰۲۴۴۵۹ در تماس باشید.

سخن آخر

اگر درمان‌های دارویی، مزوتراپی و… برای ریزش مو کارآمد نباشند، بهترین گزینه کاشت مو است. روش‌های مختلفی برای این درمان موجود است و روزانه تکنیک‌های کاشت مو به‌روز می‌شوند. اگرچه کاشت مو نیز مانند هر درمان پزشکی موفقیت 100% ندارد، اما مراجعه به یک پزشک باتجربه و حاذق احتمال موفقیت کاشت مو را حداکثر و بروز عوارض جانبی را حداقل خواهد کرد.

سوالات متداول

آیا کاشت مو دردناک است؟

خیر، کاشت مو دردناک نیست. در زمان انجام کاشت، ناحیه‌ای از پوست سر که جراح روی آن کار می‌کند با بی‌حسی موضعی بی‌حس می‌شود. بنابراین هیچ دردی در طول عمل نخواهید داشت. اما در دوران نقاهت با شروع بهبودی ممکن است در نقاط برش احساس ناراحتی یا درد داشته باشید. پزشک بهترین راه‌های مدیریت درد و به حداقل رساندن عوارض جانبی را به شما خواهد گفت.

آیا کاشت مو خطرناک است؟

کاشت مو نسبتا کم خطر است. اما همیشه این احتمال وجود دارد که رشد مجدد موهای شما مطلوب نباشد. پزشک شما خطرات و عوارض جانبی احتمالی را در جلسه مشاوره باید به شما بگوید تا با دید باز برای انجام کاشت مو تصمیم‌گیری کنید.

چه زمانی نتایج نهایی کاشت مو مشخص می‌شود؟

اکثر بیماران بین شش تا نه ماه پس از جراحی نتایج را خواهند دید. البته برای برخی بیماران ممکن است تا 12 ماه نیز طول بکشد.

آیا موهای کاشته شده می‌ریزند؟

بین دو تا هشت هفته پس از کاشت، موهای کاشته شده می‌ریزند و این کاملاً طبیعی است. در ماه سوم، موها ممکن است نازک‌تر از قبل به نظر برسند. اما بعد از 6 الی 12 ماه همه چیز طبیعی می‌شود.

چه داروهایی می‌توانند به حفظ نتایج کاشت مو کمک کند؟

برای به دست آوردن بهترین نتایج از کاشت مو، پزشک ممکن است دارویی را برای درمان ریزش مو تجویز کند. داروها می‌توانند از ریزش و نازک شدن مو جلوگیری و نتایج جراحی را تا سال‌ها حفظ کنند. مثلا مصرف فیناستراید پس از کاشت مو می‌تواند ریزش مو را به حداقل رسانده و ماندگاری نتایج را بالا ببرد.

آیا کاشت مو با سلول‌های بنیادی خوب است؟

کاشت مو به کمک سلول‌های بنیادی از پتانسیل رشد این سلول‌ها برای تحریک رشد مو استفاده می‌کند. در طی این روش، سلول‌های بنیادی به فولیکول‌های مو تزریق می‌شوند. این سلول‌ها در ناحیه گیرنده تقسیم می‌شوند تا سلول‌های جدید تولید کنند و تار مو را دوباره رشد دهند. البته در نظر داشته باشید که این روش بسیار جدید است و هنوز بررسی‌های آماری کاملی روی آن انجام نشده است.

درصد موفقیت کاشت مو چقدر است؟

طبق بررسی‌های انجام شده درصد موفقیت جراحی کاشت مو بالای 90% است (منبع 1 2 3). به خاطر داشته باشید که ریزش فولیکول‌های کاشته شده قبل از رشد مجدد فولیکول‌های دائمی طبیعی است. این بخشی از چرخه رشد طبیعی موهای شما در فرآیند کاشت مو است.

بهترین سن برای کاشت مو چه سنی است؟

حدود 30 سالگی. کاشت می‌تواند تراکم مو را افزایش دهد اما اگر در سنین پائین انجام شود ممکن است با گذر زمان نیاز به تکرار داشته باشد. وقتی فرد در 20 سالگی است، ممکن است شدت یا الگوی ریزش مو هنوز به طور کامل مشخص نشده باشد. بنابراین توصیه می‌شود برای کاشت مو در حدود 30 سالگی یا بالاتر اقدام کنید.

آیا ظاهر کاشت مو طبیعی به نظر می‌رسد؟

با گذشت زمان، تارهای مو ظاهر کاملا طبیعی پیدا خواهند کرد. نتایج کاشت مو می‌توانند آنقدر طبیعی به نظر برسند که حتی یک آرایشگر یا فرد نزدیک به شما نتواند تشخیص دهد این درمان را انجام داده‌اید.

ریزش مو در چه سنی متوقف می‌شود؟

ریزش مو همراه با نازک شدن در 25 درصد از جمعیت مردان تا 30 سالگی و در 50 درصد در سن 50-45 سالگی متوقف می‌شود. در واقع ریزش مو در مردان بیشتر از اواخر بلوغ شروع می‌شود و در سنین بین 20 تا 30 سالگی به اوج می‌رسد. پس از 30 تا 35 سالگی معمولا ریزش متوقف می‌شود. به همین دلیل توصیه می‌شود افراد بعد از 30 سالگی اقدام به کاشت مو کنند.

آیا می‌توانم بعد از کاشت مو از کلاه استفاده کرد؟

پس از 10 تا 14 روز و بهبود زخم‌ها می‌توان از یک کلاه گشاد برای پوشاندن پوست سر استفاده کرد. تا خوب شدن کامل از پوشیدن کلاه تنگ خودداری کنید. تا زمانی که موهای کاشته شده با پوست سازگار نشوند، ممکن است در اثر فشار آسیب ببینند، از جای خود خارج شوند یا جهت آن‌ها تغییر کند.

آیا موهای کاشته شده سفید می‌شود؟

بله، مانند موهای طبیعی شما، موهای کاشته شده نیز مستعد فرآیند پیری هستند. از آنجایی که موهای کاشته شده دارای ساختار ژنتیکی مشابه موهای ناحیه اهداکننده هستند، پس از کاهش یا توقف تولید ملانین، رنگ خود را از دست خواهند داد.

بعد از کاشت مو چگونه می‌توان خوابید؟

حداقل یک هفته پس از جراحی کاشت مو، سر و پشت خود کمی بالاتر قرار داده و ترجیحاً روی صندلی بخوابید. در سه تا چهار شب اول بیشترین خطر تورم وجود دارد، بالا نگه داشتن سر از تورم سر و پیشانی جلوگیری و بهبودی را تسریع می‌کند.

بهترین فصل برای کاشت مو چه فصلی است؟

آب و هوا در بهار معمولاً معتدل است و آن را به زمان ایده آلی برای کاشت مو تبدیل می‌کند. دیگر لازم نیست نگران تغییرات دمایی شدید یا رطوبت که بر بهبودی تأثیر می‌گذارد، باشید. عرق کردن در طول ماه‌های تابستان ممکن است به گرافت‌های کاشته شده آسیب برساند و سرمای هوا در زمستان نیز ممکن است با پائین آوردن میزان گردش خون موجب از دست رفتن گرافت‌های کاشته شده شود.

آیا می‌توان موهای کاشته شده را رنگ کرد؟

بله، بعد از گذشت 12 الی 18 ماه و تثبیت فولیکول‌های کاشته شده در پوست سر می‌توان موها را رنگ کرد. با این وجود توصیه می‌شود از انجام کارهای شیمیایی شدید مانند دکلره فراوان اجتناب کنید تا آسیبی به فولیکول‌ها وارد نشود.

آیا می‌توان بعد از کاشت موها را کراتینه یا پروتئین تراپی کنم؟

انجام تمامی کارهای تراپی شیمیایی مو بعد از گذشت 12 الی 18 ماه از کاشت مو بلامانع است. البته فراموش نکنید که مواد شیمیایی ممکن است موجب آسیب دیدن فولیکول‌های مو شوند و ماندگاری نتایج کاشت را تغییر دهند. بنابراین در انجام کارهای شیمیایی روی موها بعد از کاشت زیاده‌روی نکنید.

آیا می‌توان بعد از کاشت مو از تجهیزات حالت دهنده مانند بابلیس و اتو مو استفاده کرد؟

حرارت زیاد می‌تواند به موها آسیب جدی برساند، بنابراین توصیه می‌شود قبل از تثبیت نتایج کاشت مو از هیچ تجهیزات گرمایی برای حالت دادن به موها استفاده نکنید.

مشاوره رایگان