بینی در جلو و مرکزیت صورت واقع شده است، اما بسیاری افراد تمایل ندارند بینی آنها نسبت به سایر ویژگیهای صورتشان جلب توجه بیشتری کند. متأسفانه، برجستگی بینی توجه دیگران را به خود جلب میکند و سایر خصوصیات چهره را نیز در حاشیه قرار میدهد. برجستگی یا قوز بینی به برآمدگی روی پل بینی اشاره دارد و باعث میشود ظاهر بینی برجستهتر به نظر برسد. این مشکل میتواند در اثر اختلال در استخوان، غضروف و یا هر دو ایجاد شده باشد، بنابراین ماهیت قوز بینی میتواند متفاوت باشد.
برآمدگی بر روی بینی کاملاً طبیعی است. بااینحال، معمولاً ظاهر بینی استخوانی ناخوشایند به نظر میرسد، بهخصوص اگر بسیار برجسته باشد. بیماران متعددی درصدد هستند تا به کمک جراحی زیبایی باز یا بسته بینی، بینی عقابی خود را اصلاح کرده تا ظاهر آن زیبا و جذاب گردد.
اگر اصلاح بینی استخوانی بهدرستی انجام نشود، میتواند از لحاظ زیبایی و عملکردی بیمار را دچار مشکل کند. به همین دلیل انتخاب جراح مجرب از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. متخصصین ما در کلینیک زیبایی رازی قادر هستند بینی شما را در بهترین حالت ممکن اصلاح نمایند بهنحویکه بهصورت طبیعی با سایر اجزا صورت شما هماهنگی لازم را به دست آورد و دیگران نیز متوجه تحت عمل قرار گرفتن بینی شما نگردند. جراحی زیبایی بینی عیوب بینی شما را از لحاظ اندازه و شکل بهبود میبخشد و ظاهر آن را با دیگر اجزا صورت هماهنگ میسازد.
اگر در مورد روش جراحی و اصلاح بینی استخوانی سؤالی دارید و یا میخواهید بدانید متقاضی مناسبی برای درمان زیبایی محسوب میشوید یا نه میتوانید برای رزرو نوبت با شمارههای ۰۲۱۸۸۳۳۴۰۲۹ – ۰۲۱۸۸۳۳۳۲۵۹ تماس بگیرید.
متقاضی مناسب برای اصلاح قوز بینی
در هنگام انجام عمل زیبایی بینی، مهم است که بینی بیمار به طور کامل رشد کرده باشد، به ویژه در صورتی که عمل بینی استخوانی انجام میشود. در صورتی که بینی هنوز در حال رشد باشد، شکل بینی ممکن است تغییر کند و میتواند باعث افزایش یا کاهش برجستگی بینی شود. رشد بافت بینی پس از جراحی میتواند تأثیر زیادی بر نتیجه درمان داشته باشد. به همین دلیل و همچنین با توجه به مسائل مربوط به عملکرد بینی و سلامتی بیمار، برای انجام جراحی رینوپلاستی، باید رشد کامل بینی فرد تکمیل شده باشد. به طور معمول، بینی بیماران در سن حدود ۱۵ یا ۱۶ سالگی به بلوغ کامل میرسد.
اگرچه میتوان پل بینی افراد را در اکثر موارد اصلاح کرد، اما نوع پوست بیمار ممکن است محدودیتهایی در اصلاح مطلوب را ایجاد کند. پس از جراحی و تغییر شکل بینی، پوست بینی تغییر خواهد کرد و بنابراین مهم است که پوست به خوبی با شکل جدید بینی سازگار شود. به طور کلی، این امر مشکلی ایجاد نمیکند، اما در صورتی که قوز بینی بسیار بزرگ باشد یا پوست بینی بسیار ضخیم باشد، ممکن است پزشک به منظور جلوگیری از عوارض، قوز بینی را به طور کامل صاف نکند. با این حال، حتی در چنین مواردی، با استفاده از عمل رینوپلاستی، میتوان به طور قابل توجهی اندازه و پل بینی را اصلاح کرد.
قبل از عمل جراحی بینی استخوانی
قبل از اینکه برای رفع قوز بینی خود تحت جراحی بینی استخوانی قرار بگیرد، باید توسط جراح تحت معاینه کامل و مشاوره قرار بگیرد. بهطورکلی بیمار باید از سلامتی عمومی مناسبی برخوردار باشد و هیچگونه عفونتی در صورت خود نداشته باشد. معمولاً جراح قبل از عمل، دستورالعمل دقیقی تنظیم کرده و در اختیار بیمار قرار میدهد که بهدقت باید توسط بیمار پیگیری شود.
در طول جلسه مشاوره قبل از عمل بینی استخوانی، مقدار دقیق برداشت استخوان و یا غضروف به شما گفته خواهد شد و نظر شما در این خصوص بررسی خواهد شد. به بیمار توصیه میشود، حداقل چهار هفته قبل از عمل جراحی اصلاح قوز بینی، سیگار را ترک نماید. بیمار نباید باردار باشد، همچنین نباید در حال شیردهی به نوزاد باشد. افراد میتوانند پس از پایان دوران شیردهی برای جراحی مراجعه نمایند. در صورت وجود هرگونه بیماری مزمنی، ممکن است پزشک شما را عمل نکند. بهتر است پزشک خانواده شما با جراح هماهنگی کرده تا از سلامتی شما اطمینان حاصل شده و شانس موفقیتآمیز بودن عمل افزایش یابد.
فرایند عمل بینی استخوانی
اگر قوز بینی در قسمت فوقانی بینی باشد، جراح بهطورمعمول از طریق جراحی زیبایی بینی، استخوان اضافه بینی را میتراشد، چراکه یکسوم فوقانی بینی از استخوان تشکیل شده است. اگر قوز بینی عمدتاً در یکسوم پایینی و یا وسط بینی باشد، جراح بهاحتمالزیاد با حذف غضروف اضافی، تلاش میکند برجستگی بینی را اصلاح نماید.
در اکثر موارد قوز بینی معمولاً ترکیبی از استخوان و غضروف است، بهندرت پیش میآید که جراح تنها غضروف و یا استخوان را حذف کند. بیماران باید درک کنند که ممکن است محدودیتهایی در خصوص حذف کامل قوز بینی وجود داشته باشد.
برای اصلاح قوز بینی در جراحی زیبایی بینی، جراح یک برش کوچک در عرض کولوملا (columella) (پل کوچکی که بین سوراخهای بینی قرار دارد) بینی ایجاد کرده و تا داخل بینی امتداد میدهد. مزیت این روش آن است که دسترسی به غضروف و استخوان بینی برای جراح بیشتر خواهد شد. سپس جراح اصلاحات لازم را در استخوان و غضروف بینی انجام میدهد و پسازآن پوست به مکان اصلی خود بازگشت داده میشود و برشها بخیه میشوند.
ممکن است جراح برای ایجاد ثبات بینی از یک آتل استفاده کند و ناحیه مورد نظر را با نوار چسب پانسمان کند. در صورت لزوم حداقل باید برای یک هفته از آتل استفاده شود و بیمار باید حداقل برای دو هفته بهصورت روزانه پانسمان یا نوارچسبها را تعویض نماید.
دوره بهبودی
تورم بعد از عمل جراحی بینی استخوانی شایع است که میتواند چند روز تا چند هفته ادامه داشته باشد. این موضوع به واکنش بدن شما نسبت به فرایندهای ترمیمی بستگی دارد. ممکن است تورم همراه کبودی یا سیاهی زیر چشمها باشد و اطراف چشمها و چهره شما پفآلود گردد. بهطورمعمول برای ۳ الی ۴ هفته پس از جراحی، لبخند زدن کمی برای شما سخت میگردد، بنابراین هنگام عکس گرفتن به خود زیاد سخت نگیرید. وجود درد یا بیحسی در بالای چهار دندان جلوی شما و یا سقف دهان، طبیعی است. پس از چند روز تورم فروکش خواهد نمود، اما ممکن است مقداری تورم جزئی برای چند ماه باقی بماند.
پس از عمل بینی استخوانی استراحت بخش مهمی از فرایند دوره بهبودی محسوب میشود، چراکه بدن برای ترمیم و بازیابی خود به استراحت نیاز دارد. تا آنجا که برای شما مقدور است از استراحت کافی برخوردار باشید، چرا که کمک زیادی به بهبودی شما خواهد کرد. استفاده از بسته یخ و یا کمپرس سرد بروی چشمها و یا بینی به مدت ۱۵ دقیقه تا سه روز، میتواند سرعت برطرف شدن تورم را افزایش دهد. از انجام هرگونه فعالیت شدید جسمی یا ورزشهای پربرخورد، خودداری نمایید. اگر سیگار میکشید، سعی کنید از مصرف هر گونه دخانیاتی پرهیز نمایید، مصرف دخانیات بهبودی و ترمیم شما را به تأخیر میاندازد. اگرچه، ممکن است بتوانید ظرف دو هفته به فعالیتهای عادی خود بازگردید، اما ممکن است بینی شما برای مدت طولانی بسیار حساس باشد.
هزینه
برای بسیاری از افراد هزینههای عمل جراحی بینی استخوانی از اهمیت زیادی برخوردار است و اغلب نیازمند تأمین مالی میباشد. ازآنجاکه جراحی زیبایی بینی یک سرمایهگذاری محسوب میشود، مهم است که بیماران عوامل اثرگذار بر هزینه عمل بینی استخوانی را شناسایی کنند. همچنین آنها باید جراحی را انتخاب نمایند که بهترین نتیجه دلخواه را برای آنها به ارمغان آورد. عواملی که بر هزینه جراحی تأثیر میگذارند عبارتاند از:
- هزینههای بیهوشی
- هزینه بیمارستان یا مرکز جراحی
- هزینه داروهای تجویزی
- هزینه جراح