یکی از شاخصترین ویژگیهای ظاهری افراد، موهای آنها محسوب میشود. داشتن موهای پرپشت باعث میشود ظاهر ما جذاب، جوان و شاداب به نظر برسد. ظاهر افراد تأثیر مستقیمی بر تصویر ذهنی آنها از خودشان دارد، اکثر افراد تمایل دارند ظاهر آنها جوان و جذاب به نظر برسد. همچنین ظاهر ما بر چگونگی تعامل با دیگران نیز اثر میگذارد، واکنش دیگران نسبت به ما و همچنین اعتمادبهنفس ما میتواند تحت تأثیر ظاهرمان قرار بگیرد. داشتن موهای پرپشت میتواند کیفیت زندگی، موفقیت در روابط تجاری و موفقیت در روابط عاطفی را بهبود بخشد. عوامل مختلفی در چرخه رشد موها دخالت دارند (مانند داروها، بیماریها، عفونت و یا مواد شیمیایی) آنها میتوانند بر سلامتی موها اثرگذار باشند. همه میدانیم که روشها و تکنیکهای مؤثری برای درمان موهای نازک شده و تقویت و افزایش ضخامت آنها وجود دارد.
ریزش مو میتواند با الگوهای متفاوتی ظاهر شود. با گذشت زمان، موها بهتدریج نازک میشوند. این امر میتواند بهطور ناگهانی و یا بهتدریج در پوست سر و یا کل بدن اتفاق افتد. هر فردی (مردان، زنان و کودکان ) ممکن است ریزش مو را تجربه کند. بعضی از افراد ترجیح میدهند موهای خود را به کمک مدل مو، آرایش، کلاه و یا روسری پنهان کنند. متخصصین ما در کلینیک زیبایی رازی روشهای علمی و مؤثری را برای تقویت و پرپشت شدن موها ارائه میدهند که شامل انواع داروها، PRP ، مزوتراپی، لیزر درمانی و پیوند مو، میگردد. متخصصین ما در کلینیک زیبایی رازی با انجام مشاورههای تخصصی در خصوص ریزش مو شما را با مؤثرترین روشهای درمانی تقویت، پرپشت شدن و رشد مو آشنا میکنند. برای دریافت اطلاعات بیشتر و رزرو وقت با شماره ۰۲۱۸۸۳۳۴۰۲۹ – ۰۲۱۸۸۳۳۳۲۵۹تماس حاصل فرمایید.
علل
• سابقه خانوادگی
• سن
• تغذیه ضعیف
• برخی از بیماریها مانند دیابت، لوپوس، تیروئید
• استرس
• عدم تعادل هورمونها در فولیکولهای مو و اطراف آن
• کاهش گردش خون
• کمبود آهن
تشخیص
پزشک ممکن است آزمایشهایی انجام دهد تا به تشخیص درست برسد:
- آزمایش خون
- آزمایش کشش موها
- بیوپسی از پوست سر
- ارزیابیهای میکروسکوپی
روشهای درمانی برای تقویت و پر شدن پشت مو
برخی از انواع ریزش مو دائمی هستند. در برخی از شرایط، مانند ریزش موی آلوپسی سکهای، موها بدون درمان نیز ممکن است ظرف یک سال، مجدداً رشد کنند. برای ضخیم شدن و رشد موها درمانهایی همچون: داروها، جراحی، لیزر درمانی و غیره در دسترس میباشد.
داروها
“ماینوکسیدیل” یک داروی بالینی برای تقویت و ضخیم شدن موها است که میتواند برای زنان و مردان مؤثر باشد. این روش برای درمان آلوپسی آندروژنیک (ریزش موی با الگوی مردانه یا زنانه) مؤثر شناخته شده است اما میتواند برای سایر شرایط ریزش مو نیز مؤثر باشد. ماینوکسیدیل یک محلول موضعی است که میتواند بسته به تجویز پزشک، یک یا دو بار در روز استفاده شود. داروی “فیناستراید” ۱ میلیگرم نیز دومین دارویی است که اثران برای افزایش و رشد موها از لحاظ بالینی اثبات شده است، و تنها در مردان مؤثر است. مصرف روزانه این قرص میتواند تولید هورمون ” دی هیدروتستوسترون ” یا ” DHT ” را مهار کند، این هورمون میتواند باعث ریزش موی ژنتیکی شود.
تزریق کورتیکواستروئیدها
کورتیکواستروئیدها داروهایی هستند که شامل هورمونهای استروئیدی میباشند. این داروها با سرکوب سیستم ایمنی بدن (که نظام دفاعی طبیعی بدن میباشد و در برابر عفونتها و بیماریها فعالیت دارد) میتوانند ریزش مو را کاهش داده و به تقویت و پرپشت شدن موها کمک کنند. درمان با داروی “کورتیکواستروئید” شامل تزریق چندین بار در ناحیه پوستی به نام طاس میشود. این عمل باعث متوقف شدن فعالیت سیستم ایمنی بدن، که در حال حمله به فولیکولهای مو است، میشود. این درمان میتواند پس از چهار هفته به رشد مجدد موها در آن ناحیه کمک کند. تزریقها به صورت منظم، معمولاً هر چند هفته یک بار تکرار میشوند.
پی آر پی
نمونه خون گرفتهشده در یک سانتریفیوژ قرار میگیرد، پس از آن با سرعت مشخصی به گردش در میآید تا پلاسما غنی از پلاکت از سایر سلولهای خونی جدا گردد. خون انسان حاوی سلولهای بنیادی و عوامل رشد است که در بازسازی و بهبود کلی بافتها نقش مهمی دارند. PRP میتواند از طریق تحریک فولیکولهای غیرفعال یا خاموش مو در انواع کمپشتیهای مو و سایر شرایط مؤثر باشد. همچنین میتواند فولیکولهای پیوند شده مو را تحریک کرده تا وارد مرحله رشد خود گردند. درمان پی آر پی برای همه مناسب نیست و در برخی افراد همچون: بیمارانی که سابقه سیگار کشیدن شدید دارند، مصرفکنندگان برخی از داروهای خاص و الکل، سندرم اختلال پلاکتها، درمانهای ضد انعقادی، بیماریهای مزمن پوستی یا سرطان، اختلالات متابولیکی و سیستمیک، باید احتیاط شود.
مزوتراپی
مزوتراپی یک روش درمانی غیرتهاجمی است که با تزریقهای ظریف سطحی، درست زیر لایه اپیدرم پوست، بافتهای مورد نظر را هدف قرار میدهد وباعث تقویت مو میشود. مزوتراپی مواد مغذی لازم را بهصورت دقیق بهجایی که موردنیاز است (در اطراف فولیکولهای مو) انتقال میدهد. با انتقال این مواد مغذی، در ناحیه موردنظر گردش خون بهبود مییابد، التهاب کاهش مییابد، DHT اضافی خنثی میشود، تولید کلاژنها تحریک میشود و درنهایت اندازه فولیکولها را افزایش میدهد تا باعث رشد موها شود. اگر درمان توسط افراد متخصص و مجرب انجام شود، بدون درد و ایمن است. هیچگونه پانسمان یا بیحسی موضعی نیاز ندارد. پس از درمان، بیمار میتواند به سر کار خود بازگردد.
لیزر
امروزه درمان با لیزر برای رشد موها یک درمان متداول است. مشخص شده که تابش امواج نوری با طولموج مشخص، اثرات ضدالتهابی دارد و موجب افزایش گردش خون در ناحیه موردنظر میشود. همچنین لیزر از طریق تحریک فولیکولهای مو، افزایش انرژی، جریان خون و اکسیژنرسانی به پوست سر، میتواند باعث کاهش ریزش مو و افزایش رشد مجدد موها شود. درمان بدون درد است و هر جلسه درمانی حدوداً ۲۰ دقیقه طول میکشد.
جراحی پیوند یا کاشت مو
جایگزینی موها به کمک پیوند یا کاشت مو یک راهحل محبوب و مؤثر برای جبران ریزش مو و یا طاسی است. جراحی پیوند مو و یا ترمیم موها میتواند، حجم زیادی از موهایی ازدسترفته را جبران کند. دو روش اصلی در این خصوص وجود دارد که عبارتاند از: FUT (کاشت واحد فولیکولی) و FUE (استخراج واحد فولیکولی). FUT یک روش قدیمیتری است که شامل برداشت نواری از پشت پوست سر میشود و پسازآن فولیکولهای مو در منطقه موردنظر کاشته میشوند. (FUE) شامل برداشت فولیکولهای مو بهطور مستقیم از پوست سر شده که پسازآن در مناطق موردنظر پیوند داده میشود. یک نوار کوچک از پوست سر (حدود ۱ سانتیمتر عرض و ۳۰ الی ۳۵ سانتیمتر طول) از ناحیهای که موهای زیادی دارد، برداشته میشود. موها بهصورت منفرد و یا در دستههای کوچک تقسیم میشوند و در مناطقی که مویی ندارد، کاشته میشوند. بخیه برای نگهداشتن پیوند لازم نیست، زیرا در هنگام لخته شدن خون، موها میتوانند در محل کاشته شده استقرار یابند. موهای ظریف در جلوی پوست سر و موهای ضخیمتر در سمت عقب پوست سر کاشته میشوند. این کار به طبیعیتر شدن نتیجه عمل کمک خواهد کرد. در عرض شش ماه، موها استقرار یافته و شروع به رشد خواهند کرد. ممکن است قبل و بعد از عمل پیوند مو برای بیمار داروهای ضد ریزش تجویز شود تا نتیجه پیوند بهتر شود. روشهای پیوند مو برای درمان طاسی، گران هستند و میتوانند دردناک باشند. خطرات احتمالی میتواند شامل مواردی همچون عفونت و ایجاد جای زخم باشد.